Home |

Badesti
-Badesti, statiune balneoclimaterica de interes local, cu functionare permanenta, este situata in zona de campie, in satul Badesti, comuna Barla, la o altitudine de 170 m. Statiunea se afla la 20 km de Pitesti, pe raul Doamnei.
-climatul este continental de campie, cu veri racoroase si ierni geroase. Temperatura medie anuala este de 10,5C, temperatura medie in luna ianuarie fiind de -3C, iar cea din luna iulie de 22C. Precipitatiile insumeaza aproximativ 550 mm/anual.
-factorii naturali de cura sunt: climatul de campie excitant-solicitant, izvoare cu ape minerale, clorurate, sodice, concentrate, sulfurate, hipotermale (52 C), hipotone.
-in baza de tratament a statiunii se pot efectua bai calde cu ape minerale la cada, bazine cu apa minerala termala, cu posibilitati de kinetoterapie, instalatii de electroterapie, hidrokinetoterapie.
-numeroasele izvoare curative sunt indicate pentru tratarea afectiunilor reumatismale (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, artroze, poliartroze), a celor neurologice periferice (pareze, sechele dupa poliopatii), a celor reumatismale abarticulare (tendinoze, tendomioze, tendoperiostoze), a afectiunilor posttraumatice (redori articulare posttraumatice, stari dupa entorse, luxatii si fracturi).
-cazarea se poate face in complexe sanatoriale, hoteluri cu baze de tratament, pavilioane, pensiuni turistice.