Home |

Amara
-Amara reprezinta o statiune balneoclimaterica de interes general, cu functionare permanenta, la o altitudine de 30 m, in zona de campie a Baraganului. La 7 km se gaseste orasul Slobozia.
-statiunea se caracterizeaza printr-un climat continental de campie (de stepa), cu veri calduroase, uneori toride, si ierni reci (temperatura medie anuala 10,3C). Media lunii iulie este de 22C, iar cea a lunii ianuarie de -3C. Precipitatiile sunt foarte reduse cantitativ, iar umiditatea medie anuala poate atinge 63%. Iarna, vanturile bat din directia nord-est.
-statiunea este renumita pentru valoarea curativa a namolului si a apelor lacului (folosite inca din anul 1900) sulfuroase, slab sulfurate, bicarbonatate, sodice, magneziene, hipotone. Apa lacului are un continut bogat in sulfati, apa capatand un gust amar, de unde deriva si numele.
-apa lacului Amara este indicata in special pentru tratarea afectiunilor reumatismale degenerative (spondiloze cervicale, dorsale si lombare, artroze, poliartroze, tendinoze, periartrite scapulo-humerale s.a.), a celor posttraumatice (stari dupa operatii pe muschi, articulatii si oase, dupa entorse, luxatii si fracturi), neurologice periferice (pareze usoare, sechele dupa polineuropatii), ginecologice (insuficienta ovariana, cervicite si metroanexite cronice), dermatologice (psoriazis, ichtioze in stadiu incipient), afectiunilor reumatismale articulare inflamatorii (poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta).
-instalatiile de tratament utilizate sunt: pentru aerohelioterapie, sali pentru gimnastica medicala, instalatii pentru electro si hidroterapie, buveta pentru cura interna cu apa minerala, amenajari pentru ungeri cu namol rece, urmate de bai in lac, instalatii pentru bai calde si impachetari cu namol, instalatii pentru bai calde la vane si bazine cu apa provenita din lac.
-cazarea se face in hoteluri cu baze proprii de tratament si in pensiuni turistice.